Виробництво натуральної оболонки здійснюється з кишок усіх сільськогосподарських тварин – великої рогатої худоби, свиней, дрібної рогатої худоби – овець або баранів. Натуральні оболонки (черева, синюги, круга) - ідеально підходять для будь-яких видів ковбас.
Оскільки натуральна оболонка "дихає", це призводить до більш глибокого смаку і насиченості ковбаси. Натуральна кишкова сировина підкреслює індивідуальний вигляд і забезпечує бездоганний "хрускіт" ковбасних виробів.
Але існують і деякі недоліки в порівнянні зі штучними оболонками.Натуральні оболонки капризні в обробці. Щоб отримати хорошу якість продукту, напівфабрикат кишки треба обробити на протязі 30 хвилин після забою, тому що далі починаються процеси розпаду і власні ферменти всередині неочищеної кишки запускають процеси псування.
Саме тому так високо цінуються черева, синюга, круга фабричного виробництва. У разі купівлі кишок у м'ясних відділах на ринку, оброблених непромисловим (кустарним) способом, ви піддаєтеся ризику купити "напівпереварену" оболонку із залишками вмісту вреседині, очистити яку від цього вмісту буде практично неможливо.
Даний вид оболонок застосовується для виготовлення всіх видів сосисок, сардельок, а також варених, напівкопчених, варено-копчених і ліверних ковбас.
Виробництво: Бразилія
Пакується пучками в мокросоленому вигляді.Кількість метрів в одному пучку: 50 м.Класи: А, AB, B, DomesticДоступні калібри: 38/40, 40/43, 43/46, 46+
Натуральна яловича оболонка - Круги використосується для приготування напівкопченних, варенокопчених ковбас типу "Краківська" або "Дрогобицька", ліверних, кровяних ковбас, шинки.
Виробництво: Бразилія
Пакується пучками в мокросоленому вигляді.
Кількість метрів в одному пучку: 18, 30 м.
Можливі класи: А, AB
Можливі калібри: 40/45, 44/50, 50/55, 55/60, 60+
Натуральна яловича оболонка - Синюга застосовується для виробництва варених ковбас типу «Лікарська», «Молочна», Мортаделла.
Виробництво: Бразилія
Пакується пучками в мокросоленому вигляді.
Кількість в одному пучку: 10 штук
Можливі класи: А, AB
Можливі калібри: 95/115, 115/130
Довжина однієї синюги: 55-70 см, короткої (шортс): 40-45 см
Натуральна свиняча черева застосовується для виробництва сосисок, сардельок, ковбасок гриль, домашніх та печених ковбас, ковбас типу "Українська", сирокопчених та варенокопчених ковбас. Свиняча черева, на відміну від яловичої, має тонкіші стінки, тому приготовлену ковбасу можна їсти разом з оболонкою.
Виробництво: Польща.Пакується пучками в мокросоленому вигляді.
Кількість в одному пучку: 91.4 м
Можливі класи: А, AB
Можливі калібри: 36/38, 38/40, 42+, 44+
Черева бараняча застосовується для виробництва мисливських ковбасок, кабаноси, віденських сосисок.
Постачається пучками в мокросоленому вигляді.
Кількість в одному пучку: 91.4 мМожливі класи: А, ABМожливі калібри: 18/20, 20/22, 22/24