Поліамідні, або як ще їх називають пластикові або полімерні оболонки, виготовлені з самого гігієнічного матеріалу - поліаміду. Даний матеріал безпечний для харчових продуктів. Але сама оболонка неїстівна. Поліамід дає можливість ковбасним виробам не окислюватися і запобігає попаданню мікробів і бактерій. За своїми властивостями поліамідні оболонки можуть бути як барʼєрні, так і димопроникні.
Основними характеристиками даного виду оболонок є:● стійкість до пошкоджень, ● механічна міцність, ● здатність до термоусадки, ● мінімальна вологопроникність, ● низький рівень пропускання кислороду, ● гігієнічність, ● перенаповнення 5% - 30% від номінального калібру, в залежності від типу оболонки.
Якщо говорити про терміни зберігання ковбасних виробів в такій оболонці, то він може варіюватися від 15 до 60 діб, в залежності від типу застосовуваної оболонки (барʼєрна чи проникна), та з урахуванням правильного дотримання температурного режиму.